domingo, 29 de enero de 2017

5 Febrero: Barcelona Gipsy BalKan Orchestra. Cafè Del Teatre - Lleida

BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA.
CAFÈ DEL TEATRE - LLEIDA.
DIUMENGE 5 DE FEBRER - 17
OBERTURA DE TAQUILLA: 19:30H / INICI CONCERT: 20:30H
ANTICIPADA: 10€ / TAQUILLA: 12€
PUNTS DE VENDA: Cafè del Teatre, Musical Lleida,
Grans Records.
 

La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO), un dels grups amb més projecció internacional del panorama musical estatal, presenta el seu nou disc, 'Del Ebro al Danubio', un treball que reflecteix l'evolució de la banda arran del seu pas per més de 20 països europeus.
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) és l'evolució de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, un grup de música klezmer i gitana de l'est d'Europa que, durant tres anys es va convertir en un referent de la música balcànica a Barcelona, ciutat en la qual va néixer i on, en molt poc temps, va aconseguir una notable projecció internacional.
L'actual BGKO està formada per Sandra Sangiao (veu, Catalunya), Mattia Schirosa (acordió), Ivan Kovacevic (contrabaix, Sèrbia), Julien Chanal (guitarra, França) i Stelios Togias (percussió, Grècia), que ja pertanyien a l'antiga formació. Però, a més, la nova compta amb la presència de Joaquín Gil (clarinet, Màlaga) i Oleksandr Sora (violí, Ucraïna).
Aquests set músics nòmades i apassionats exploradors dels sons klezmer i gitano estenen així la seva inspiració a un gènere musical més ampli, entenent la música balcànica com un conjunt de tradicions musicals i una cultura multiètnica que van més enllà dels seus confins geogràfics i que es nodreix també de totes aquelles tradicions històriques que han habitat alguna vegada aquestes terres: jueus ashkenazi i sefardites, gitanos, otomans, àrabs.


Facebook