miércoles, 3 de octubre de 2018

26 OCT: II Mostra del Llibre Anarquista d'Alacant

Libros, conciertos, charlas, distribuidoras, papeo vegano...

“Anarquistas contra el muro”
Uri Gordon y Ohal Grietzer
Maldecap Edicions (Alacant)
L’editorial alacantina dóna veu a un grup poc conegut: anarquistes israelians contra la massacre palestina. A més de donar a conèixer la lluita heroica d'aquestes persones de principis incansables, aquest llibre aporta altra valuosa perspectiva de la realitat palestina-israeliana.
"Al cor de la bèstia. Les limitacions dels governs del canvi"
Caliu Espai Editorial (Alacant)
Es tracta d'un recull de textos de diverses autores i activistes arreu dels Països Catalans, fins i tot articles col•lectius, que analitzen les polítiques (sobirania alimentària, polítiques de gènere, urbanisme...) que han dut a terme els anomenats «governs del canvi» durant aquesta legislatura als municipis.
Xerrada-taller "Introducción al anarcofeminismo"
Colectivo Libertaries (Albacete).
La xerrada tractarà qüestions clàssiques del feminisme des d’una perspectiva anarquista, així com la importància de mantindre un grup específic feminista dins de l’anarquisme. Després, es realitzarà per grups un taller-debat al voltant de la posició de l’anarcofeminisme sobre diversos aspectes al front feminista actual, així com la possibilitat de desenvolupar mitjans d’autodefensa i les formes que adoptarien.
"Crítica a la lucha animalista y a alguna más"
Wladi Abellán (Alacant)
En paraules del seu autor: "Aquest llibre neix amb la voluntat d'expressar, des de l'experiència personal i des de la meva pròpia evolució cap a les idees llibertàries, els entramats de la lluita animalista"
"Anarquistas de ultramar: Anarquismo, indigenismo, descolonización"
Carlos Taibo (Madrid)
L’autogestió, la democràcia directa, la solidaritat i el suport mutu no són els grans invents de l'anarquisme sinó que eren idees i formes de vida en altres societats i móns. Els pobles indígenes i de llunyans confins, anteriorment han portat aquestes idees a la pràctica juntament amb el seu autogovern. Es tracta d’un llibre per a la descolonització del propi pensament anarquista, i el coneixement d'aquests altres anarquismes d'Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania.
"La anarquia funciona"
Peter Gelderloos (Barcelona)
Les idees fonamentals de l’anarquisme han pres forma en diferents societats occidentals i no occidents al llarg de la història i continuen fent-ho a l’actualitat. Així, “’La anarquía funciona” és un suggerent recorregut per aquelles societats i propostes que mostren que la veritable vida és, en realitat, aquella que comença on s'acaba l'Estat.
"¡Mani - Fiesta - Té!"
Say Lindell Castillo (Málaga)
No és un llibre, sinó que aquesta obra és l'esforç col•lectiu de moltes treballadores sense ofici i amb el benefici del dubte de qui creu en un món just. No està escrit, a tot estirar es pot dir que són lletres salvades de la brossa informàtica que va acumular Say durant més de 20 anys i van acabar convertides en una sort de miscel•lànies recopilades per algú que no sap escriure.

Facebook

No hay comentarios:

Publicar un comentario